Hij wil niets van mij…

Deze blog gaat over hoe je elkaar kan aanraken en ontmoeten als je ‘niets van de ander hoeft’. Het maakt een wezenlijk verschil in het contact, in de verbinding in je relatie. In oktober en november ontvang je een korting als je als koppel een kennismakingssessie komt doen waarin we dit wezenlijke onderscheid wat leidt tot meer liefde en verbinding, samen beoefenen en onderzoeken. Wees welkom!

Barbara, één van de oprichtsters van de opleiding Rebalancing in Nederland, vertelt in deze video wat het was wat haar zo raakte in de eerste kennismaking in een aanraking volgens Rebalancing en wat het voor haar zo onderscheidend maakt hoe deze kunst van het aanraken wordt beoefend. Want hoe is het, als je wordt aangeraakt, zonder dat de ander daarmee een bedoeling heeft? Zonder dat de ander iets wil. Als je dat écht kan voelen, in de aanraking?!

In een duo-sessie kun je zelf gaan ervaren hoe het is als je door je eigen partner op deze manier aangeraakt wordt. En in een serie ontmoetingen die binnenkort op de agenda verschijnt, kun je als koppels dit zelf uitgebreid gaan beoefenen. Je zult vast en zeker gaan ontdekken dat jullie contact kan verdiepen.

Kennismakingssessie

In een sessie van twee uur ga je samen als koppel ervaren hoe het is als je afgestemd communiceert. Als je je partner vertelt wat jou beroert, wat je graag anders wilt, wat je verlangt, wat je dwarszit, zonder dat je de ander verantwoordelijk maakt maar wel vanuit de ‘ik’-boodschap deelt wat je raakt. Door jezelf op deze manier in te brengen neem je totale verantwoordelijkheid voor wat jij voelt. Je partner luistert en is nieuwsgierig naar zichzelf. Want wat doet dit met je? “Wat raakt het in mij als ik mijn lief dit hoor zeggen?” Wat is dan mijn neiging, heb ik de neiging tot uitreiken? Wil ik helpen, verzorgen, verantwoordelijkheid overnemen?
Of ga je je wellicht juist meer terugtrekken? Word je onzeker of boos? Het zijn wezenlijke patronen die we allemaal in relaties inbrengen. Voor we het weten ‘haken we in’ op wat de ander zegt of doet. Daarmee gaan we weg van onszelf.

Afgestemde aanraking

Nadat jullie onder mijn begeleiding al allerlei inzichten hebben verkregen over elkaar en jezelf, maken we de overstap naar de massagetafel. Want met de inzichten over jouw neigingen is het ineens ook heel anders om je partner te ontvangen in de aanraking. Is het ook heel anders om je partner aan te raken.

Door een bewuste aanraking, die vooral gegrond is in jezelf, ontstaat er een meer vrije ruimte waar je elkaar heel anders kunt gaan ont-moeten. Als je partner geen oordeel of verwachting heeft, maar helemaal bij zichzelf is, creëert hij of zij daarmee een open ruimte waarin er letterlijk een verademing ontstaat. Er komt meer lucht, licht en luchtigheid in. Er komt meer Liefde in!

Als je aanraakt, en je hoeft niets te bereiken, je hoeft niets te verzorgen of op te lossen of toe te eigenen, ja ook dan is er in jou een vrije ruimte die reuze interessant is in jullie ont-moeting en verbinding. Er opent zich een wereld waarin je elkaar heel anders kunt gaan zien en ervaren.

♡ Wees welkom

Korting in oktober en november! Je bent welkom voor een duo-sessie van 2 uur voor € 100. Een investering met een korting voor verrijking van je relatie. Wil je daarna door? Door met de duo-sessies of met de serie ontmoetingen in klein groepsverband? Ik houd je op de hoogte.

In de Reis Duo-sessies Relatie met de Ander ontvang je vier duo-sessies eens per twee tot 4 weken om je verbinding te verdiepen.

Toe raak me aan


Ben ik je baby

toe, raak me aan.
Ik heb je aanraking nodig, meer dan je misschien ooit zult weten.
Was en verschoon en voed me niet alleen,
maar wieg me dicht tegen je aan, kus mijn gezicht en streel mijn lichaam.
Je kalmerende, zachte aanraking drukt veiligheid en liefde uit.

Als ik je kind ben,
toe, raak me aan.
Als ik tegenstribbel, je zelfs wegduw,
zet door, zoek manieren om aan mijn behoeften tegemoet te komen.
Je nachtzoen helpt mijn dromen te verzoeten.
Je aanrakingen overdag vertellen me wat je werkelijk voelt.

Als ik je tiener ben,
toe, raak me aan.
Denk niet dat ik - omdat ik bijna volgroeid ben - niet hoef te weten dat je nog om me geeft.
Ik heb behoefte aan je liefdevolle armen, aan een tedere stem.
Als de weg soms vol stenen ligt, dan heeft het kind in me je nog steeds nodig.

Als ik je vriend ben,
toe, raak me aan.
Niets laat me duidelijker weten dat je om me geeft dan een hartelijke omhelzing.
Een opbeurende aanraking als ik in de put zit verzekert me ervan dat ik word bemind
en stelt me gerust dat ik niet alleen ben.
Jouw troostrijke aanraking is misschien de enige die ik krijg.

Als ik je partner ben,
toe, raak me aan.
Je denkt misschien dat je passie genoeg is,
maar alleen je armen houden mijn angsten tegen.
Ik heb behoefte aan je tedere, geruststellende aanraking
om me er aan te herinneren dat ik word bemind, gewoon om mezelf.

Als ik je volwassen kind ben,
toe, raak me aan.
Al heb ik een eigen gezin om vast te houden,
ik heb nog steeds behoefte aan de armen van pappie en mammie
als ik me gekwetst voel.
Als ouder kijk ik er anders tegenaan, waardeer ik jullie meer.

Als ik je bejaarde vader of moeder ben,
toe, raak me aan
zoals ik werd aangeraakt toen ik nog heel jong was.
Houd mijn hand vast, zit dicht bij me, geef me kracht
en verwarm mijn vermoeide lichaam met jouw nabijheid.
Al is mijn huid nu gerimpeld, ze vindt het heerlijk om aangeraakt te worden.

Wees niet bang,
Raak me gewoon aan.

Phyllis Davis

Vorige
Vorige

Van Weerstand naar Essentie

Volgende
Volgende

Geluk en onbekommerd jezelf zijn