Van Weerstand naar Essentie

We kunnen worden uitgeschakeld in ons leven en werk, in boosheid of verzet blijven hangen, met een hoge mate van stress of burn-out kampen, door gefixeerde onbewuste verlammende energie. Het kan tot niet of incapabel functioneren leiden in iemands leven. In Rebalancing gaan we ervan uit dat er een vrije kwaliteit, een essentiële kwaliteit ligt, in de vaak onbewuste weerstand in ieder van ons. Doorzien ervan en ervaren ervan, geeft een enorme vitaliteit en verbondenheid.

Bij weerstand is er vaak sprake van onbewust en soms ongewild terugtrekken. Waar komt dat toch vandaan?

Als we terugkijken naar waar de fixatie van onduidelijk terugtrekken is ontstaan, kun je zien dat er vanuit je ziel, je wezen, er ooit wijsheid was om jezelf in te houden. Je wilde (en kunt) niet meegaan met iets wat helemaal niet bij jou paste of waarin je helemaal niet tevoorschijn kon of mocht komen en jezelf ook niet kende.

Op de plaats waar je als kind niet gezien en gespiegeld wordt en je geen voeding en liefde ervaart, ontwikkel je ook niet! Je gaat in een wachtstand en wacht op de liefde en je zal (en kunt) je op dat punt ook niet mobiliseren. Het wordt een onbewuste weigering (‘het zit er toch niet in’).

De spiertonus zal laag zijn, de ademhaling staat op een laag pitje, de houding kan wat ingezakt zijn. Men zal zich moe en lusteloos voelen en weinig zin om nog aan verplichtingen te voldoen.

Een volwassen ‘Nee’

Als Rebalancer en jouw gids herken ik je energetische terugtrekbeweging en ik zal deze ten diepste waarderen. Ik weet dat het voor jou als volwassene een loszetbeweging gaat worden, een beweging die je als kind niet kon maken. Het is van wezenlijk belang dat jij weer vanuit een volwassen vrije houding kan leven.

Werken met weerstand

Allereerst: we hoeven niet te werken met de ervaringen van vroeger (het hele verhaal herbeleven) om duidelijkheid en bewustzijn te krijgen over ‘wat en hoe nu verder’. Ik zal je eerder uitleggen hoe het zit met deze ondergrondse energetische bewegingen en hoe die nu spelen of kunnen ontstaan. Begrijpen hoe het zit, kan jou veel rust geven en het idee ‘er is iets goed mis met mij’ oplossen!

In plaats van met de beelden van vroeger te werken, kan ik bewustzijn brengen naar wat er nu gebeurt en ik zal beschrijven hoe de terugtrekkende beweging er nu uitziet. Ik heb een diepe waardering voor alles wat er bij jou opkomt.

Wat ervaar je in deze tijd?

Ervaar jij een terugtrekken, lusteloosheid, burn-out of kom je slecht tot actie? Voel je je moe, angstig of heb je nergens zin in? Heb je absoluut geen zin in aan (opgelegde) verwachtingen of verplichtingen te voldoen? Is soms alles je teveel of heb je fysieke klachten?

Ik heb interesse en geen oordeel, ik vul niets in. Er is vaak iets waar je vanaf wilt of waar je vandaan wilt. In ons contact en met deze vragen zal ik je vertellen wat ik hoor en vooral (energetisch) zie. Vervolgens zal ik je uitnodigen dit ook te voelen in je lijf: “Als je zo vertelt over je situatie, welk gebied in je lichaam is hierbij betrokken?”

Nee!

Ik zal een weigerende beweging van je herkennen en zien als een actieve ‘Nee-beweging’ en deze waarderen. Hierin zit de krachtige energie en passie verborgen die ik zal zien als ‘ik wil niet’. Het waarderen van deze energie is van enorm belang. Je gaat leren zelf deze energie ook te waarderen, daardoor kan deze toegeëigend worden en zal je jezelf minder slachtoffer voelen en meer doener of dader. Dat zal een groot verschil gaan uitmaken!

Rechtop

Je zult er letterlijk rechterop van gaan zitten als je bevestigd wordt in je Nee en deze energie in je lijf zelf ook gaat waarderen. Je gaat letterlijk de weigering voelen. Er zal zeer waarschijnlijk een lach op je gezicht ontstaan. Er is iets lekker aan! Ergens komt er vreugde om de echtheid, jouw echtheid. En ook het plezier van openlijk Nee kunnen zeggen. Hier was je nog niet eerder ontmoet. Hier kende je jezelf nog niet.

Lust en zin in weigeren

De energie van differentiatie komt tevoorschijn en wordt voelbaar. Je gaat jezelf loszetten. Dit is geen slappe energie! Meestal betekent het dat je bewuster wordt van je rugkant en bekken. Het mooie is, het is niet het einde van iets of het contact, nu begint het pas! Nu kunnen we het erover hebben. Je wordt meer aanwezig, rechtop en wil het aangaan met de situatie.

Krijgerschap en de vreugde van herkenning

Met het voldoende tijd nemen in deze ervaring en het uitdijen in je beleving van krijgerschap en ‘de messen slijpen’ zal er een grote verschuiving intern in je plaatsvinden. Een verschuiving van rust en ruimte en een diepe ervaring van ‘zelf’. Dit is de dimensie, de spirituele dimensie, waar je ten diepste jezelf ervaart zonder nog een reactie op het verleden.

Een frisse blik

In deze ruimte van rust, zul je ook essentie ervaren in de vorm van bijvoorbeeld uitdaging, speelsheid, vreugde, rechtvaardigheidsgevoel, precisie, waardigheid en respect. Er kan met een frisse blik gekeken worden.

Rebalancing en weerstand

Deze heel eigen manier van kijken naar weerstand en het ermee omgaan, laat je een interne shift maken. Van de psychologie van onbewuste weerstand, en van de psyche in essentie komen.

Je ademhaling zal verdiepen, met name de uitademing, de ademhaling in de borst wordt ruimer, handen en voeten worden losser, de kaken gaan ontspannen, de mond wordt losser, er komt een energiestroom op gang, soms door schokjes.

Rebalancing lichaamswerk is een proces van zelfherkenning.

Er kan veel vreugde en vitaliteit ontstaan bij het bevrijden van de gefixeerde energie van weerstand!

Weerstand is heel menselijk, heel natuurlijk

Het is heel menselijk om weerstand te voelen. Weerstand en verzet tegen iets wat je opgelegd wordt. Het is natuurlijk gedrag, we willen graag zelf keuzes maken. Het kan ons ook verlammen, bewust of onbewust heeft het dan te maken met een onbewust en soms ongewild terugtrekken van vroeger.

Weerstand is goed in de zin van ons immuunsysteem. Met gezonde weerstand kunnen we veel aan. Teveel stress is echter niet behulpzaam en goed voor ons welzijn. Maar in weerstand ligt ook veel kracht en eigenzinnigheid!

Wat mij betreft is het de kunst in ons menszijn om die kracht te kennen en het op een goede manier in te zetten. Op een manier dat het je ten goede komt. Dat weerstand je energie oplevert. Dat de Nee die ingesloten ligt, wordt omgezet in wat wél klopt. In wat wel bij je past. Zeker met alle krachten van buitenaf die spelen en op je af komen. Daarom een wens voor ons allemaal.

Ik wens dat je vooral eigen regie kan behouden. Dat je je creativiteit behoudt of (her)vindt om te doen waar je hart sneller van gaat kloppen. Mijn vurige wens is dat je door de weerstand heen, bij jezelf blijft, autonoom die keuzes gaat maken waar je blij van wordt. Kansen ziet en blijft zien.

Weerstand is geen vastzitten

Weerstand heeft iets springlevends! In het boos zijn en ook in het terugtrekken zit veel, vaak ingehouden eigen wijsheid. Als we weerstand helemaal toestaan en het gaan voelen en onderzoeken, dan kan er iets veranderen. Je bent dan in contact met een omslagpunt, ook al verandert er in de situatie niets of niet direct iets, en is er nog geen oplossing zichtbaar. Waar je eerst zwaar en lijdzaam mee was komt ineens dan een vitaliteit en levendigheid naar voren.

Je komt dan meer tevoorschijn in je kracht en levendigheid en voelt de energie ervan. Die energie eigen je toe, het is wie je van nature bent. Je maakt keuzes die bij je passen. Zoals gezegd heeft weerstand dus iets heel gezonds in zich. Juist ín de weerstand leer je je krachten kennen en kun je moeitelozer de eigen wijsheid inzetten met behoud van eigen regie.

Welkom

Als Coach en Rebalancer begeleid ik je op de grens van weerstand en ontspanning. In die persoonlijke transitie verandert je systeem, je innerlijk, en kom je meer uit op je eigen ‘grond en bodem’. Je komt meer in contact met wie je werkelijk bent en wat je wilt, je staat stevig doch veerkrachtig.

Meer info of een afspraak maken? Bel of app me op 06 206 630 97.

Vorige
Vorige

Spiritualiteit is geen toverformule

Volgende
Volgende

Hij wil niets van mij…