Geluk en onbekommerd jezelf zijn

Ja ja, mijn haar zit niet goed, ik moet zo’n stick gebruiken voor dit soort opnames en hmm.. het is geen erg flatteus shirt inderdaad wat ik aan heb. Maar joh, ik vind dat niet belangrijk nu. Ik voel me gelukkig en wil wat delen met jullie.

Wat is geluk?

Nou ik zou zeggen nu… dat het me geen reet uitmaakt of ik er wel of niet goed uitzie, ik inderdaad de volgende keer zo’n stick zal gebruiken waardoor ik ook wat meer omhoog kijk en hmm ja… ik zie nu wat ze bedoelen met ‘dat je in de camera moet kijken’ in plaats van naar jezelf. Maar joh, nu maakt het me niet uit. Ik ga het niet wissen en gewoon delen. Ik ben lekker mezelf en dat mag iedereen zien. Ook als ik er niet erg flatteus uitzie.

We noemen dat ook wel onbekommerd jezelf zijn. Ik maak me niet druk om hoe de wereld me ziet, hoe kijkers een oordeel gaan vormen, wat ik allemaal beter kan doen, dat ik nu klanten ga missen of mislopen… Pfffff… zo vermoeiend.

Mag ik zorgeloos zijn?

Want in het zorgeloze ben ik daar allemaal niet mee bezig. Al deze veronderstellingen zijn gebaseerd op gister en morgen. Ervaringen uit het verleden en zorg om de toekomst. Niks Nu dus.

Hoe werkt het brein?

Het is ons brein, ons denken, onze mind die hier nogal druk mee kan zijn. Omdat het brein ons in het verleden heeft geholpen ons ergens voor te behoeden. En in het Nu denkt onze mind, telkens als er een trigger is die gerelateerd is aan die vroegere ervaring, ons weer of alsnog te moeten beschermen. Het maakt nogal wat overuren!

Want wees eerlijk. Vragen en zorgen als ‘ik kan klanten verliezen’, of ‘ik moet goed overkomen’ … ergens hebben ze te maken met ervaringen die we allemaal wel kennen in meer of mindere mate. We zijn eerder in ons leven afgewezen. Of we deden het of waren niet goed genoeg. En erger… het is mijn schuld….

Onze mind in een gelukkige staat van zijn

Ons denken over al dit soort zaken heeft niet veel ruimte als we meer in ons lichaam zijn. Als we meer gegrond zijn en ons gedragen voelen. Door ons lichaam, de aarde en iets wat veel ruimer is (noem het God, Universum, Heelal..).

Als we meer gegrond of geaard zijn dan zijn we meer in contact met Nu en de ervaring van Nu. We zijn ook meer in staat om te handelen vanuit Nu. Ons denken staat dan in staat van ons lichaam.

Hoe doe ik het in mijn leven?

Tuurlijk, we doen het allemaal, een mening vormen, oordelen, ongevraagd advies geven… ik ook. Er komt of kwam wellicht ook iets op als je mijn filmpje ziet. Daarnaast kunnen we zeker in de huidige tijd, ons nogal gewaar worden van ‘wat we overal van vinden’. Het hoeft ook niet weg. Wat helpt is gewaarzijn.

Vaak stel ik me de vraag ‘Hoe doe ik het in mijn leven?’. Dat biedt al veel inzichten, herkenning, zachtheid en adem. Een ‘Oh ja..’, verademing. Mijn wijsheid, jouw wijsheid is zeer welkom. Ik ben daardoor niet beter of minder, jij ook niet. Uiteindelijk verlangen we er allemaal naar onszelf te zijn. Die toestemming kan niemand anders je geven dan jijzelf.

Ruimte & Vrijheid

Rebalancing lichaamwerk en bewustzijn helpt je om niet afgemaakte ervaringen alsnog te doorleven. Vaak betekent het dat je eigen wijsheid van toen, die er toen niet mocht of kon zijn, alsnog gehoord wil worden. Dat je iets te zeggen had. Dat je iets wist, voelde dat er iets niet klopte. Maar je hield je in.

Ik benader je op een manier dat jouw wijsheid, jouw heelheid alsnog ruimte krijgt. En als daar eenmaal bewustzijn, doorstroming, zuurstof en doorbloeding in komt, is er meer ruimte! En het lichaam zal nooit meer helemaal terug gaan naar de oude staat, naar de spanning die er daarvoor was. Hoe mooi en fijn is dat!

Ik gun het ons allemaal, ruimte, geluk, onbekommerd jezelf zijn. Vele tijd van ons leven.

Kom je kennismaken?

Vorige
Vorige

Hij wil niets van mij…

Volgende
Volgende

In je kracht