In je kracht

Rebalancing brengt je weer in contact met je oorspronkelijke en altijd aanwezige rust, vertrouwen, kracht en wijsheid. In september een speciale korting voor de mannen! Ontvang je al de nieuwsbrief dan geldt de korting ook voor jou, vrouw of man. En natuurlijk voor alle snelle nieuwe inschrijvers op nieuws.

Als je er meer bent, ben je meer jezelf.

Met mijn trage aandachtige aanraking en massage ga je meer jezelf voelen. Het brengt ontspanning en verhoogt je lichaamsbewustzijn. Soms is de aanraking diep en stevig, dan weer vloeibaar of zacht. De aandacht is altijd gericht op gebieden waar al veel levendigheid is en op plaatsen waar de energie nog meer mag stromen. Na een sessie voel je dat je er meer bent. In een reis van sessies ga je steeds meer rusten in jezelf, ben je beter gegrond en ervaar je meer kracht en (zelf)vertrouwen.

Speciaal voor de mannen: in september sessies met fikse korting

Na weer een fijne uitwisseling in Rebalancing met collega Dick Tulen kwam de volgende actie op:

Make it stand out

In september, speciaal voor de mannen : sessies voor €50.
Wees welkom !

Want wat is het toch een rijkdom om sessies te mogen ontvangen en te schenken. Wat een geluk om dit vak te mogen uitoefenen! Lekker weer meer in m'n lijf! En Dick zegt het heerlijk te vinden zijn stevigheid weer beter te voelen.

Stevigheid en kracht

Het is zo fijn én goed om je kracht, je stevigheid te ervaren. Mannen moeten van jongs af aan vaak sterk en stoer zijn, alles aankunnen. Geen tranen, volhouden, begrip hebben. Terwijl we als kinderen niet worden uitgenodigd om juist ál onze kracht te mogen laten zien. Je inhouden is dan vooral wat je geleerd hebt. Oh wat had je graag een gezonde tegenkracht en stevigheid gevoeld, goed om je eigen krachten te leren kennen.

Later wordt vooral een beroep gedaan op je zachtheid. Je moet bijvoorbeeld vrouwen begrijpen, meevoelen en vooral aanvoelen wat de ander wil of bedoelt.

Hoe zou het zijn om sterk én krachtig te mogen zijn, je ware stevigheid beter te leren kennen en tegelijk ook zorgzaam en liefdevol te zijn? Natuurlijk heb je beide in je.

Ik hou ervan om mensen hun kracht en stevigheid te laten ervaren en dat het tegelijk niets afdoet aan je zachtere kant.

Dus mannen, herken je hier iets van? Of partner, wens jij je man dit toe?

Of wil je gewoon eens Rebalancing ervaren en meer ruimte, vrijheid en ontdekken over jezelf?

Bel of mail me voor een afspraak!

0620663097

info@irmalok.com

De Kunst van het Aanraken in Rebalancing

Bij de kunst van het aanraken hoort het vinden van de juiste diepte. Voor Rebalancing ligt de juiste diepte op de grens van weerstand en ontspanning. Precies op dat punt zijn intens bewustzijn en grote alertheid mogelijk.

Tijdens het werk is het essentieel dat ik mijn eigen lichaam juist gebruik.

Ik gebruik geen spierkracht, maar lichaamsgewicht door vooral op mijn eigen benen te rusten. Dit heeft tot gevolg, dat ik met een minimum aan arbeid en een maximum aan gevoel aan kan raken.

Verbonden aanraking

Gronding of aarding is eigenlijk niets anders dan aanwezig zijn in het lichaam met de ervaring van hoe die nu is. Als we ons gegrond voelen dan ervaren we steun, steun in ons lichaam en steun door de zwaartekracht in ons lichaam en van de aarde.

Als je massage ontvangt dan maakt het veel uit of de aanraker dit doet vanuit een basis in het eigen lichaam. De effecten voor jou gaan veel verder en dieper als ik gegrond ben, aanwezig ben in mijzelf.

Waar we het meest van ontspannen
is een accepterende aanraking.
Een gevoel dat je goed bent zoals je bent.

Door jou aan te raken en te begeleiden op deze manier, ga je je meer openen. Openen in je eigen waarheid, kracht, wijsheid en zelfredzaamheid. Je bent in staat je meer autonoom te voelen en je te verbinden vanuit autonomie.

Als kind werd ik seksueel misbruikt en als jonge vrouw kreeg ik te kampen met kanker. Ik heb veel processen en behandelingen gedaan, regulier en complementair. Toch bleef er een zwaar basisgevoel hangen. Irma nodigde me uit met ‘alles mag er zijn’, en eindelijk kon ik de wanhoop, het grote verdriet en het niet gezien zijn van mijn kleine kind onder ogen zien en voelen. Het was als een zwart gat........ Maar wat me verwonderde was, dat daar vlak naast mijn enorme kracht lag. Dat voelde ik ook! ‘De beer was los... ‘ Een aantal uren later ervoer ik die kracht als mijn basis, ik vond hierin mijn stabiliteit terug. En ook was er ineens die ‘vanzelfsprekende’ blijdschap, die levenslust, die ik bijna niet meer kende....
— Anoniem

Er wordt contact gemaakt met authentieke kracht en waardigheid. En belangrijk... ook wat je tegenhoudt om dat vrij te leven en in te zetten. De inzichten kunnen direct worden meegenomen én geleefd worden.

Ook korting voor mijn relaties

Ben je al ingeschreven voor de nieuwsbrief? Dan geldt de korting ook voor jou, man of vrouw, omdat ik je al ken en daar dankbaar voor ben! Nieuwe inschrijvers op de nieuwsbrief ontvangen ook de aanbieding in september. Dus schrijf je snel in!

Eigen (draag)kracht

Dat wat je tegenhoudt ligt negen van de tien keer in eerder meegemaakte ervaringen waar emoties mee gepaard gingen die niet of niet helemaal doorvoeld zijn. Er is niets mis met emoties, met bijvoorbeeld ongemak, verdriet of pijn. Ik ga ervan uit dat iedereen zichzelf daarin kan dragen. De eigen draagkracht is niet altijd bewust maar wel als potentie aanwezig. Het is die potentie die ik aanspreek en niet de onmacht.

Voor het kind in ons, was het meer kloppend geweest om te beseffen dat er pijn of verdriet is en dat we daar mee kunnen zijn, dan dat de ander (de ouder of opvoeder) ging proberen hier iets weg te krijgen.

In het contact met jou gaat het altijd om de ontmoeting, waarbij mijn intentie in de ontmoeting inhoudt: de ontmoeting met datgene wat er werkelijk is, wat het ook is.

Als we emoties niet toestaan dan zullen ze bevriezen, we houden het vast.

Niet toestaan van wat je ook voelt, betekent ‘inhouden’ en ‘jezelf ophouden’. Iets mag er niet zijn. Dit veroorzaakt stress, klachten en concentratieverlies en gevolg is vaak rusteloosheid en als ontlading een uiting van de emotie op of naar de ander.

Als we in staat zijn de vastgehouden of ingehouden energie van emoties te erkennen in onszelf en elkaar dan komt het in beweging. Het maakt bewust, bewust van eigen voelen en gedrag, en hoeft niet langer ingehouden te worden of uitgeleefd te worden op de ander. Dát is precies waar ik je mee kan helpen. Niet persé om ouwe pijn weer te voelen, maar om dat wat je werkelijk voelde nu alsnog toe te staan. Want wat je werkelijk voelde mocht of kon er immers niet zijn.

Emoties komen en gaan.

Door het erkennen en bevestigen van onszelf, met al onze emoties, onszelf daarin te waarderen, waarheid te zien… verandert er meestal al vanzelf iets. Hoe jonger het kind (in ons) dit leert (of had geleerd), hoe meer het kan ervaren dat emoties een natuurlijk karakter hebben, ze komen en gaan. Ons vertrouwen groeit ook daarmee.

In ieder mens dat zich verbonden voelt met zichzelf, groeit en verandert ook de houding mee tegenover zijn omgeving. Dit is zowel geestelijk als fysiek waarneembaar en te voelen. Omdat je je meer ontspannen voelt in jezelf, jezelf liefhebt, voel je je ook meer verbonden met de ander.

Ik ben oké, jij bent oké

Ieder mens is anders en jongens en mannen zijn anders dan meisjes en vrouwen. Mannen houden over het algemeen meer van actie en beweging, van doen, zijn vaak ook impulsiever, zoeken uitdagingen en avontuur, zijn meer gericht op competitie en willen dingen onderzoeken of oplossen. Dit komt deels doordat ze meer testosteron produceren.

Het is goed het verschil tussen mannen en vrouwen of mannelijke en vrouwelijke energie te waarderen!

Eigen regie en Eigen kracht

We zijn allemaal mensen met allerlei ervaringen in ons leven die hebben gemaakt dat we onze eigen kracht en regie niet altijd meer voelen. En willen we ook niet allemaal dat er echt naar ons geluisterd wordt? Dat we kunnen inbrengen wat wij zien en voelen.

We kunnen vrijer worden van blokkades en belemmeringen die het ervaren van eigen kracht en regie in de weg staan. Om te mogen doen wat we willen, ergens voor te staan en ook om te durven vragen wat we nodig hebben.

Mijn begeleiding nodigt je uit je eigen wijsheid als basis, als eigen kracht te ervaren en te laten ontvouwen. Laat je verrassen!

Wat vertelt je lichaam je?

Een voorbeeld uit de praktijk over steun en kracht

'Ik mag wel wat meer dominant zijn, daar kan ik nog leren van anderen. Ik beantwoord soms ’n vraag met het zweet op m’n rug. Terwijl ik eigenlijk denk en voel: ‘wat een brede en open vraag’. Maar zeg dat niet. Ik ga me dan kleiner voelen en m’n best doen. Mijn wens is meer gelijkwaardig in contact te gaan.’

In de sessie blijkt dat de man met name de rechterarm meer bij zich houdt. Tegen zich aan. Zichzelf daar bij elkaar houdt, zichzelf heeft moeten beschermen. Dat is een oud en ingeweven patroon geworden in de spieren, vezels, het weefsel, de botten etc.
We maken het beeldend met de houding als je iemand tegenover je hebt die je als autoriteit beschouwt. En onderzoeken de wens in meer gelijkwaardigheid.

Als je opkijkt naar de ander en jezelf wat bij elkaar houdt dan doen je schouders en armen mee. Die trekken naar binnen. De spier bij de schouderkop en het sleutelbeen, die overgaat in de arm, is ook gevoelig daar, merken we. Die laat dat zien en voelen. Ik ondersteun om meer bewustzijn te brengen in dat gebied. Vooral door er simpelweg helemaal bij te zijn. Toen ik mijn handen onder zijn schouders legde veranderde er iets. Kon hij meer loslaten.

Wat ervaar je hier, nu?

‘Ik voel me gesteund. Ik sta er niet alleen voor. Ik voel me gedragen’.

Daar hebben we heel precies in gevoeld, het helemaal waar laten zijn, waardoor er weer meer losgelaten kon worden. En er een diepere adem en ontspanning ontstond.
Ik sluit de sessie op tafel af met 1 hand onder het sacrum en 1 op de onderbuik. De adem verdiept, mooi helemaal naar dat gebied, zijn centrum.

Bij het opstaan vraag ik hem hoe hij zich nu voelt en hoe hij zich nu verhoudt tot ‘macht en meer dominant willen zijn’. Hij zegt: ‘Kom maar op’. Maar nu niet vanuit strijd of afzetten of wegduwen. Of groter of kleiner voelen. Wel gecenterd en vanuit gelijkwaardigheid én waardigheid: ‘Ik sta stevig in mijn schoenen’. En ‘Ik voel me gesteund in mijzelf’.

Dat is de kwaliteit van de rug. Ruggensteun. Gesteund in jezelf geeft opening aan de voorkant. Zijn borst is meer open en aanwezig, ‘is meer in de wereld’. Zijn hoofd is rechtop en het gezicht is in contact met de wereld om hem heen. Hij voelt zich stevig en gedragen in zichzelf.

Vorige
Vorige

Geluk en onbekommerd jezelf zijn

Volgende
Volgende

Bij jezelf blijven